Главная » 2022 » Вересень » 19 » Бетономішалки: які можливі поломки
12:49
Бетономішалки: які можливі поломки

Вузол кріплення бака

бетономішалка Вузол кріплення бака у різних положеннях (фіксація кута нахилу). Дрібна та проста система, але її конструктивні особливості можуть доставити купу проблем. Звертайте увагу на товщину елементів. Якщо тонкі на бетонозмішувачі великого обсягу (наприклад, як у маленьких бетонозмішувачів, можна порівняти у магазині), то витримати 200-250 кг суміші не зможуть. Через нетривалий час можуть зламатися (гнутись елементи, розбовтуються фіксуючі отвори, рветься метал), а перекидання такої ваги на людину не обіцяє нічого доброго. У кращому випадку розчин вивалиться на підлогу. Користувачі переробляють фіксатор на більш надійний.

Висновок. Товщина металу елементів вузла 2 мм і менше у великих бетонозмішувачів не підходить.

Рама та барабан

Тут коротко про важливе. Основна характеристика - товщина металу та вид профілю. Чим товщі, тим краще. Вигляд профілю - П-подібний гірший. Цілісно квадратний профіль надійніший (рідко зустрічається). Рама зазнає максимальних навантажень при впливі великої маси та вібрації, то потрібно вибирати більш товстий метал і відповідний профіль, щоб уникнути його поломки.

Барабани бувають зварні (можна відрізнити за зварними швами) та штамповані. У зварних використовується більш товстий метал, хоча завжди потрібно перевіряти.

Фарбування

Визначає наскільки довго зможе протриматися бетонозмішувач без корозії та прогнивання елементів. Обов'язково під фарбу потрібна ґрунтовка. Виробники, для здешевлення, нехтують ґрунтовкою. Визначити наявність ґрунтовки непрофесіоналу практично неможливо.

Кнопка "Пуск-стоп" теж часто виходить з ладу. Причини: перевантаження двигуна, відсутність захисту від пилу. Розмір має значення. Більша кнопка зручніша.

Колеса

Основні вимоги – великі радіус та ширина, що дозволяє легко пересувати бетонозмішувач. Зараз у багатьох виробників пластмасові дрібні колеса (економія). Це причина того, що колеса підламуються, провалюються в ґрунт, пересунути неможливо, втрачається стійкість. Ідеальні колеса з металевим ободом, гумовою покришкою, діаметром понад 15 см та шириною понад 4-5 см.

Мережевий шнур

Зазвичай короткий. Потрібен подовжувач. Виделка повинна бути з міцного пластику лита із заземлюючими контактами.

Лопаті. Для кращого перемішування суміші, особливо для великих бетономішалок, потрібна наявність 3-х шт. Товщина більше 2 мм, інакше ламаються чи гнуться.

Форму лопатей теж треба враховувати. Вона відрізняється залежно від розчинів, наприклад, вапняного розчину та бетонної суміші різна.

Багато неприємностей доставляє користувачам установка лопатей, тому що у деяких виробників вони не збігаються з отворами кріплення барабана. Отже, кріплення слід перевіряти прямо під час приймання вибраної моделі.

Підшипник основи (кріплення барабана до рами). Чи не найпроблемніший елемент бетонозмішувача і важко замінний. За гарантією змінюється довго, а робота на об'єкті стоятиме. Причини поломки:

  • неякісний підшипник;
  • попадання до нього вологи;
  • відсутність мастила підшипника.

Часто зустрічаються два види розташування кріплення підшипника (знімний - на болтах до барабана і приварений до барабана). Знімний знімається при відкручуванні болтів, потім вибивається. Тут зняти зручніше та зменшується ймовірність деформації барабана. Але при встановленні назад можна криво закрутити болти, утворюються щілини, що призведе до протікання бетону, неможливості заміни підшипника та корозії металу. У другому випадку барабан ну дуже важко відірвати від рами, а потім і вибити підшипник. При цьому можливість деформувати барабана дуже висока, що може призвести до порушення роботи всіх механічних елементів бетономішалки.

Комплектація

Сильно кульгає у багатьох виробників. Найпоширеніший недокомплект:

  • відсутність лопаті;
  • відсутність гвинтів;
  • гайок;
  • шайби кріплення елементів (бувають ексклюзивні - на ринку не дістанеш).

Крім того, місця кріплення елементів можуть не збігатися. Звертайте увагу на закріплення частин бетономішалки. Щось може бути не закріплене (вінець, двигун, конденсатор тощо), і це призведе до суттєвих поломок.

Щоб уникнути більшості поломок, розглянутих, вище нагадаю основні правила, які продовжать термін служби будь-якого бетонозмішувача в рази:

  • ретельно промити після роботи щонайменше 10 хвилин. Миється жорсткою щіткою, особливо шестерня та вінець. Барабан миється: лопата щебеню та 1-2 відра води;
  • не допускати попадання води та розчину в підшипник та в коробку приводу;
  • не допускати попадання розчину в підшипник, на вінець та шестірню;
  • не змащувати вінець та шестерню;
  • не допускати навантаження;
  • дотримуватися черговості завантаження частин суміші;
  • завантаження частин суміші здійснювати в бетономішалку, що крутиться, дотримуючись правил техніки безпеки.

Ми розібрали найпоширеніші недоліки в побутових бетонозмішувачах. Сподіваюся, це допоможе при виборі та експлуатації побутових бетонозмішувачів.

Категория: Стройка | Просмотров: 1661 | Добавил: biuro | Теги: бетономішалка, Поломка | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar