Главная » 2022 » Серпень » 27 » Будинок із бруса: технологія будівництва
16:58
Будинок із бруса: технологія будівництва

будинок брус Технологія будівництва будинку з бруса включає 6 етапів, пройшовши які ви отримаєте дерев'яний будинок готовий для проживання. Повністю розписати кожен етап будівництва в одній статті неможливо, тому не чекайте тут детального опису всіх процесів.

Фактично ми пропонуємо вам короткий план процесу будівництва будинку із бруса з відображенням суті кожного етапу. Більш повну інформацію ви можете знайти в інших статтях нашого сайту, якщо раптом у вас виникне така необхідність. Отже, почнемо…

Технологія будівництва будинку з бруса

Вибір та зведення фундаменту під будівництво будинку з бруса

Спочатку вибирається тип фундаменту. Специфіка дерев'яних конструкцій полягає в їхній легкості, тому під будинок з бруса підійде практично будь-який фундамент, але найпоширенішими варіантами є стовпчастий та стрічковий фундаменти. Зазначимо, що стрічковий фундамент під будинок із бруса потрібно робити дрібнозаглиблений. Інакше ви просто закопаєте у землю багато зайвих грошей.

Монтаж основи будинку

Сюди входить нижня обв'язка будинку, лаги та чорна підлога, які укладаються на фундамент. Обв'язка може складатися як з бруса, так і з колод. Лаги виготовляються з обрізної дошки. Дошка ставиться на ребро та кріпиться до нижньої обв'язки.

Зведення стін будинку з бруса

Зовнішні стіни складаються з обробленого антисептиками та антипіринами бруса. Внутрішні перегородки, які не виконують опорної функції, укладаються на останньому етапі, перед встановленням вікон та дверей.

Підлоги та стелі

Після зведення зовнішніх (несучих) та внутрішніх стін (перегородок) перший поверх перекривається стельовими балками. Потім настилаються чернові підлоги на першому та другому поверхах. Чорнова підлога виготовляється з необрізної дошки, поверх якої укладається гідроізоляція та утеплювач. Після чого з обрізної дошки стелиться основна підлога.

Монтаж даху

Далі технологія будівництва будинку з бруса передбачає зведення даху та покриття його одним з покрівельних матеріалів (краще металочерепицею). Тут насамперед повністю ставляться фронти. Потім йдуть крокви, що формують мансарду. Після цього необхідно набити решетування (крок вибирається в залежності від покрівельного матеріалу), покрити її гідроізоляцією (руберойдом) і прикріпити власне покрівлю. На цьому ж етапі облаштовується водостік із жолобами, а також закриття карнизів (зазвичай це робиться за допомогою дерев'яної вагонки, але можливі інші варіанти).

Внутрішнє оздоблення будинку з бруса

На завершальному етапі ставляться міжкімнатні перегородки, двері та вікна, а також утеплюється верхній поверх (мансарда) та обшиваються всі стіни всередині будинку.

інтерєр будинок брус

Внутрішні перегородки складаються з бруса, але для цих цілей зазвичай береться більш тонкий (вузький) брус, оскільки завдання перегородок полягає лише у розподілі внутрішньобудинкового простору.

Вікна та двері можна ставити як одразу, так і через деякий час. Вибір конкретного способу дій залежить від того, наскільки сухий брус використовувався для будівництва будинку: якщо брус сухий, то можна ставити все і відразу, якщо брус сирий, то вікна та двері слід ставити лише після того, як будинок постоїть півроку (краще більше) і дасть хоч якусь осадку.

Тепер вам відома технологія будівництва будинку із бруса. Принаймні коротко. Решта – шукайте у відповідних розділах нашого сайту.

Категория: Стройка | Просмотров: 1631 | Добавил: biuro | Теги: ІНТЕРЄР, технологія, брус, будинок, будівництво | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar