Главная » 2022 » Вересень » 26 » Будівництво лазні: який оптимальний розмір
11:08
Будівництво лазні: який оптимальний розмір

будівництво лазня Перед початком будівництва лазні кожен думає про те, а який оптимальний розмір лазні має бути. Безсумнівно, існує безліч проектів - маленькі і великі, прості та двоповерхові, я навіть зустрічав лазні з підвалом, тут як то кажуть - хто на що спроможний.

Ми не розглядатимемо складні проекти, тому що, як правило, вони дорогі і з чим не посперечаєшся там все передбачено і досить зручно. Ми поговоримо про доступні види лазень - економні. У більшості випадків лазню будують самостійно, так як лазня - це не просто місце, де можна помитися, лазня - це місце, де очищається душа, тому і будують її з душею. І так давайте про все по порядку.

Як правило лазня містить три приміщення:

  • парна;
  • мийна;
  • передбанник.

Це найпростіший вид лазні, саме про нього ми і поговоримо.

Розмір парної зазвичай визначається зростом власника, і, якщо ви зростом менше 180 см не забувайте, що у вас в гостях можуть бути і вищі любителі лазні, тому оптимальний розмір по ширині це 220-250 см. Так само не забувайте про те , Що парна буде обшита зсередини, тому її розмір в чистоті буде менше приблизно на 10 см. Тепер давайте обговоримо глибину парної. У цьому випадку всі зазвичай забувають про один момент, що в парній стоїть грубка і вона дуже гаряча. Я бачив парну глибиною близько 1 метра і на жаль, в ній 50% біля грубки просто використовуються даремно, тому що поряд з нею просто нестерпно сидіти!

Роблячи висновки визначаємо оптимальний розмір парної близько 180 см (не забуваємо, що в кінці розмір буде меншим). Ще один дуже важливий момент, якщо Ви зробите прийнятну глибину парної, то її довжину можна скоригувати з вашим зростом, головне не забувати про пічку та про жар, що від неї йде. Як би сильно Ви не любили паритися в парній має бути комфортно і це - головна умова гарної лазні.

Розмірковуючи про розмір мийної, можу сказати тільки одне, за розмірами вона повинна бути дзеркальним відображенням парної. Всі інші варіанти, звичайно ж, можливі, але це вже виключно на Ваш розсуд.

Передбанник – місце де відпочивають банщики після гарної пари, іноді в передбанники люди проводять більше часу, ніж у самій лазні. З розмірами передбанника все просто, в ньому повинен стояти стіл як мінімум на 4 особи, лавочки, місце для перевдягання ну і, мабуть, і все. Як правило, передбанник роблять дзеркальним відображенням парної та мийної разом.

будівництво лазня

Ще один параметр розміру лазні, про який зазвичай багато хто забуває - це висота стелі. Тут знову ж таки все залежить від зросту власника лазні, адже 90% часу перебуватиме там саме він. Тут слід подумати лише про те, що в мийній повинна бути можливість перекинути на себе тазик води. Як правило, висота лазні варіюється на висоті 225 см.

Останній момент, про який хочеться сказати в цій статті, не забувайте про те, що баню потрібно топити, і чим більше вона буде, тим складніше це зробити.

Ну от начебто і все що потрібно знати будівельникам-початківцям про те який оптимальний розмір лазні повинен бути. Успіхів Вам у Ваших починаннях та якнайшвидшого завершення будівництва.

Категория: Стройка | Просмотров: 1421 | Добавил: biuro | Теги: лазня, будівництво | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar