Главная » 2022 » Жовтень » 30 » Дерев'яні будинки з оциліндрованої або звичайної колоди: сучасні варіанти
00:24
Дерев'яні будинки з оциліндрованої або звичайної колоди: сучасні варіанти

дерев'яний будинок оциліндрована колода Дерево – натуральний природний матеріал, що здавна широко застосовується при будівництві та оздобленні житлових приміщень, будинків, завдяки своїм фізико-механічним якостям та красивій текстурі. Незважаючи на розвиток технологій, виробництв, винахід та впровадження новітніх матеріалів, дерево і досі залишається одним із найбільш затребуваних природних ресурсів, що активно використовуються в будівництві.

Сучасні дерев'яні будинки, як і за часів архітектури, вражають своєю природною красою, вони затишні та комфортні для проживання, чудово підтримують сприятливий для людини мікроклімат.

За способом обробки деревної сировини для будівництва будинку, сучасні дерев'яні будинки розрізняють декілька основних видів:

  • дерев'яні будинки із клеєного бруса або профільованого;
  • з оциліндрованої або звичайної колоди.

Який дерев'яний будинок найкращий? На якому варіанті зупинити свій вибір? Давайте розглянемо плюси та мінуси можливих варіантів.

Будівництво дерев'яного будинку з бруса

Брус - зручний, практичний, універсальний матеріал для будівництва, що отримується з цільної колоди шляхом спила округлих частин. Зріз звичайного бруса є або прямокутним, або квадратним. Якщо брус профільований, то по всій довжині додатково наносяться шипи або пази. Будівництво дерев'яного будинку зі звичайного або профільованого бруса не викликає особливих труднощів і швидше нагадує збір конструктора.

Плюс також є невисока ціна матеріалу. Звичайний та профільований брус найчастіше застосовується при будівництві дачних, літніх будиночків, це пов'язано з тим, що стіни з бруса легко продуваються та вимагають додаткового утеплення. Істотним недоліком звичайного бруса так само є сильна і довга усадка.

Однак зовсім іншими властивостями володіє клеєний брус. Дерев'яні будинки з клеєного бруса мають високі естетичні якості, підвищену міцність і практично не дають усадки.

Клеєний брус не тріскається з часом і вже при виготовленні позбавлений можливих дефектів у зв'язку з чим не вимагає додаткового облицювання. Як і звичайний, клеєний брус може бути профільованим. Єдиним та суттєвим мінусом даного матеріалу є висока ціна. Дерев'яний будинок із клеєного бруса на сьогоднішній день найдорожчий варіант із можливих дерев'яних конструкцій.

Будівництво будинку зі звичайної або оциліндрованої колоди

Дерев'яні будинки зі звичайної колоди – це найдавніший, трудомісткий та довгостроковий спосіб будівництва будинку. Такі жінки називають ще рубаними, оскільки рубаються вони вручну. На жаль, у сучасному світі важко знайти кваліфікованого майстра для виготовлення рубаних дерев'яних будинків, а тому вартість такого будинку дуже висока і основну частину ціни складає оплата роботи кваліфікованого тесляра.

Рубаний дерев'яний будинок спочатку являє собою зруб, протягом року який дає усадку і тільки через рік майстри перетворюють зруб на повноцінний будинок. Варто помітити, що дерев'яні будинки легко розбірні, що є плюсом, якщо ви раптом вирішите переїхати і забрати будинок із собою.

дерев'яний будинок колода

Дерев'яні будинки з оциліндрованої колоди збираються легше, ніж рубані. Процес складання подібний до будівництва будинку з бруса. До того ж оциліндровані колоди мають високі декоративні якості і не потребують додаткового облицювання. Плюсом можна відзначити їх низьку вартість.

Однак цей будівельний матеріал має і ряд недоліків:

  • низька стійкість до механічних впливів, так як у процесі надання колоди циліндричної форми, зрізається найміцніша частина дерева;
  • стіни з оциліндрованої колоди гірше утримують тепло через маленький діаметр;
  • у процесі сушки можлива поява тріщин, що негативно позначиться і на зовнішньому вигляді і теплоізоляційних властивостях.

Який дерев'яний будинок краще та більше підходить під ваші вимоги, вирішувати вам, але будьте впевнені, дерев'яний будинок – це завжди екологічний, довговічний та надійний варіант.

Категория: Стройка | Просмотров: 1351 | Добавил: biuro | Теги: дерев'яний будинок оциліндрована ко | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar