Главная » 2022 » Листопад » 25 » Догляд за паркетною дошкою, покритою олією і підлогою з лаковим покриттям
12:38
Догляд за паркетною дошкою, покритою олією і підлогою з лаковим покриттям

паркетна дошка Масляно-воскові склади наносять на верхній шар деревини цінних порід, заповнюючи пори та перешкоджаючи проникненню бруду та вологи. При необхідності заміни воскового покриття на лак з поверхні підлоги слід ретельно видалити весь віск, а потім покрити підлогу лаком.

У місцях інтенсивної експлуатації підлогу покривають масляно-восковим просоченням 2-4 рази на рік. Якщо по підлозі ходять у м'яких тапочках, оновлювати захисне покриття можна 1-2 рази на рік та рідше. Для цього використовують олію для періодичного догляду.

Для відновлення забрудненої ділянки паркетної дошки її шліфують, а потім знову просочують такою ж олією.

Миють підлогу водою з додаванням розчинного захисного воску, протираючи вологою ганчіркою у напрямку деревини. Після того, як підлога висохне (через 30 хвилин), її обробляють поліруючими захисними складами.

Профілактична обробка

Протягом першого року експлуатації обробку слід проводити один раз на квартал:

  • підлогу вимити чисто і висушити, залишити на 6-8 годин;
  • спеціальною щіткою просочити дошки олією, залишити на 5-10 хвилин, надлишки олії видалити серветками, залишити на добу;
  • нанести на підлогу захисний віск.

Наступного року й надалі обробляти щорічно чи за необхідності.

Підлога з лаковим покриттям

Підлогове покриття може бути покрите лаком у заводських умовах або оброблене ним після укладання. Лакованою підлогою багато ходити в перші два тижні після нанесення лаку не рекомендується. Цей час необхідний для повного висихання та затвердіння лакового покриття.

Для догляду за лакованою підлогою застосовують лаки, мастики, антиковзні склади, засоби для чищення, поліролі. Вони захищають поверхню від появи подряпин та інших дефектів, надають йому блиску.

Засоби наносять один раз на два місяці. У місцях, де по підлозі часто ходять (сходи, кухня, передпокій), захисні склади застосовують один-два рази на місяць, залежно від інтенсивності експлуатації підлоги.

Для видалення забруднень використовують склади-клінери у вигляді аерозолів або розчинів у воді. Слід використовувати очисники та лак одного виробника.

паркетна дошка

Миють паркетну дошку м'якою вологою ганчіркою спеціальним складом без лугу або засобом "поліш", розведеним водою.

Профілактична обробка

  • для видалення плям та відновлення втраченого блиску застосовують спеціальний освіжувач;
  • від вологи покриття захищають, обробляючи підлогу один раз на два місяці поліруючим складом;
  • локальні дефекти та потертості лакового покриття видаляють, використовуючи лак-спрей;
  • повністю оновлюють лаковий шар при належному догляді через 12-15 років.

Засоби для догляду

Виробники засобів догляду за паркетною дошкою пропонують широкий спектр масел, лаків, восків, емульсій, очищувачів, що дозволяють легко і ефективно доглядати підлогу. Як вибрати потрібний засіб? Купувати потрібно засоби того виробника, чиєю олією і воском просочений або чиїм лаком покрита підлога.

Якщо паркетна дошка покрита лаком або просочена маслом, інформацію про рекомендовані засоби можна знайти в інструкції до покриття.

На ринку представлені хімічні склади для паркету виробників паркетної хімії з Італії, Німеччини, Швеції. У кожного з них можна знайти повний набір засобів для всіх видів обробки, а також для догляду за паркетною дошкою.

Правильне та регулярне застосування спеціальних складів дозволить зберегти оригінальний колір і структуру паркетної дошки на багато років.

Категория: Полезные советы | Просмотров: 1441 | Добавил: biuro | Теги: паркетна дошка, догляд, Підлога, покриття | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar