Главная » 2022 » Листопад » 14 » Газон у рулонах: технологія вирощування
14:59
Газон у рулонах: технологія вирощування

газон рулон Якщо ви людина креативна і цінуєте творчість, ваш дизайн території обов'язково засяє різними барвами. Щоб вийшло все креативно та якісно, то можете звернутися за консультацією до фахівця з озеленення. А ось щодо швидкого результату для газону, то для вас підійде — готовий газон у рулонах!

У народі такий газон називають рулонним, тому що його доставка до пункту призначення відбувається в рулонах, що дуже зручно при транспортуванні. Ця сучасна технологія дійсно багаторазово скорочує ваші фізичні та тимчасові витрати на вирощування газона перед будинком. Вчора ви збудували будинок, а сьогодні вам постелили готовий газон, вирощений за спеціальною технологією.

За м'яких погодних умов газон приростає (приживається) на десятий день. І це — надовго, або назавжди, залежно від того, як доглядатимете.

Технологія вирощування рулонного газону

Готовий газон зрізають на другий - третій рік, тільки після того, як сформувалася щільна дернина, яка не пропускає бур'янів. Щільна дернина формується завдяки спеціальній технології посіву. Посівний комбайн опускає насіння на певну глибину, на однаковій відстані один від одного. Підростаючий газон підгодовують, прополюють, поки він стане дорослим і сильним. Потім спеціальні машини рівно зрізають газон на певній глибині, згортають у рулони та везуть замовнику.

Фахівці-ландшафтники укладають газон на ділянці. Перші дні газон потрібно ретельно поливати, а після адаптації та приростання систематично підстригати. Якщо дотримуватися цих нескладних правил догляду, то через два тижні трава почне розправлятися, наливатися кольором, і з'явиться новий приріст.

Це означає, що настав час купувати газонокосарку. Як її вибрати? Електричні машинки набагато легші, ніж бензинові, але претендують на джерело живлення, а мотати щоразу кілометри подовжувача втомлює. У той же час, електрична газонокосарка не шумить, не пахне бензином, може зберігатися в приміщенні поряд з людиною. У бензокосарки свої плюси: вона потужна і не залежить від джерела живлення . Тож зважуйте всі за та проти, вибирайте. Для високих схилів, що зміцнюються готовим газоном, вибирати машинку треба особливо уважно, щоб при роботі в похилій позиції не перетікало пальне. Ну а якщо на підвладній вам території цілі гектари, простіше посадити на спеціальний трактор робітник.

Регулярно підстригати газон дуже важливо, оскільки ця процедура забезпечує оновлення трави, і газон краще почувається. Рекомендується зрізати траву на одну третину висоти, залишаючи основну масу килима (3-5 см). У теплу погоду, коли сонце світить м'яко і періодично йде дощ, добре скошувати газон приблизно двічі на десять днів, причому якщо полив за вас виконує дощ, то вам дублювати роботу природи не потрібно - природного зрошення цілком достатньо. Якщо ж стоїть спекотна або, навпаки, прохолодна погода, газон зупиняється у зростанні, і стрижку проводять за необхідності.

газон рулон

Потрібно пам'ятати: нестрижений газон випріває. Краще косити частіше, ніж рідше. Поливати газон, втім, як і всі рослини, рекомендується вранці або пізно ввечері. Не рекомендується виробляти полив після косовиці, при яскравому сонці – це травмує сходи. Крапельки води працюють, як лупа, що пропалює траву, а опік - це хвороба, неприємна не тільки для людини, але й для рослин.

Категория: Дизайн | Просмотров: 1531 | Добавил: biuro | Теги: газон, рулон | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar