Главная » 2022 » Листопад » 12 » Як клеїти шпалери на ДВП та оргаліт
00:14
Як клеїти шпалери на ДВП та оргаліт

шпалери ДВП у будівництві застосовують дуже часто. Особливо часто його використовують для обробки дверних полотен, стін усередині приміщення та меблів. Тому часто перед багатьма постає питання: як наклеїти шпалери на ДВП (або оргаліт)? І це цілком зрозуміло, тому що листи ДВП потрібно з часом піддавати обробці, інакше вони почнуть втрачати свій привабливий зовнішній вигляд. До того ж протягом експлуатації такий матеріал, як ДВП, починає виділяти шкідливі для організму смоли. Але завдяки фарбуванню або поклейці шпалер на матеріал можна запобігти цим процесам.

Як і в будь-якому процесі, перед тим, як почати клеїти шпалери, потрібно розібратися, в якій послідовності виконуватимуться дії. Для полегшення праці всі ремонтні роботи можна умовно поділити на кілька етапів:

  •     Ґрунтування стін спеціальним розчином на два або три шари.
  •     Шпаклювання поверхні стіни для її вирівнювання.
  •     Нанесення ґрунтовки в один шар.
  •     Поклейка шпалер на паперову основу.

Фарбування шпалер водоемульсійним лаком

Якщо під час робіт дотримуватись всіх цих етапів саме в даній послідовності, то результат обіцяє бути чудовим. А оздоблення прослужить у такому первозданному вигляді кілька років. Так як ДВП і оргаліт дуже добре вбирають вологу, то як ґрунтовку краще взяти оліфу або алкідну рідину. Але ґрунтування стін – це обов'язковий процес, інакше доведеться витрачати багато шпалерного клею. Наклеювати шпалери на ДВП потрібно дуже уважно і без поспіху. А перед тим, як розпочати роботи, поверхню слід очистити від сміття та пилу. Якщо в якості суміші грунтовки використовується оліфа, то її попередньо розігрівають до 50 градусів, а потім наносять на поверхню лише в один шар.

шпалери двп

Що стосується шпаклівки, то вона при наклеюванні шпалер на ДВП є необхідною річчю. Наносити її потрібно в кілька тонких шарів, що унеможливить утворення тріщин і пошкоджень. Але наступний шар наносять лише на повністю висохлий попередній. Грунтовку так само потрібно покрити шаром суміші для ґрунтування.

Процес наклеювання шпалер на ДВП (оргаліт) багато в чому схожий на простий варіант обклеювання стін. Спочатку шпалерний клей наносять на поверхню ДВП, а потім на самі шпалери. При цьому клей потрібно наносити рясно. Тому його краще взяти із запасом. Після того, як шпалери поклеєні, приміщення залишають просихати на два дні. Коли все підсохне, можна розпочинати покриття стін лаком на основі водної емульсії.

Категория: Ремонт | Просмотров: 1411 | Добавил: biuro | Теги: двп, оргаліт, шпалери | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar