Главная » 2023 » Лютий » 10 » Ландшафт на дачній ділянці
13:13
Ландшафт на дачній ділянці

Після того як у будинку працюють вже зовсім усі комунікації та мережі, а будівництво вже давно досягло фіналу, саме час перейти до облагородження прилеглої до будинку території. Ці роботи ще називають розробкою проекту ландшафтного дизайну. При цьому важливо розуміти, що це вирішити самостійно, без залучення фахівця, досить складно. Власними силами проект планування ділянки та її грамотного декорування виконати дуже важко. Вибір конкретних рослин, що використовуються в озеленювальних роботах, потребує відповідних знань та досвіду. Рішення приймається після ретельного вивчення території, а також обліку переваг та недоліків наявних ґрунтів.

Результат роботи професіонала буде видно відразу. Це і плодючість саду та зовнішня привабливість ділянки. При цьому плодоносити буде все, незалежно від того, розташоване дерево на сонячній стороні ділянки або в тіні. Саме комплекс робіт такого плану і зветься озеленення.

Починають ландшафтне проектування після проведення оцінки земельної ділянки. Тут потрібно проаналізувати буквально все від характеру ґрунтів та рельєфу і до розташування будинку та господарських будівель. Після цього проводяться обов'язкові виміри, а потім і геодезична зйомка території. Якщо ділянка позбавлена значних перепадів висот, буде достатньо планіметричної зйомки.

Основа будь-якого грамотного проекту - фотографування ділянки і тільки після проведення всіх цих попередніх робіт фахівці приступають до планування саду. У середньому на створення якісного проекту потрібно не менше одного місяця. Навіть такий творчий процес як розробка ландшафту та благоустрій території не обходяться без спеціалізованої документації. Без здачі всіх цих документів клієнту, жоден спеціаліст не розпочинає реалізацію свого проєкту.

Підсумковий результат роботи ландшафтного дизайнера оцінює сам клієнт. На стадії проектування йому обов'язково надаються:

  • план території;
  • опис майбутнього стилю парку;
  • проєкт організації освітлення.

З цих схем робиться попередній ескіз майбутнього саду.

Категория: Дизайн | Просмотров: 1191 | Добавил: biuro | Теги: ландшафт, дача | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar