Главная » 2022 » Серпень » 11 » Ландшафтний дизайн: стилі садових ділянок
10:37
Ландшафтний дизайн: стилі садових ділянок

японський сад Для початку потрібно визначитися зі стилем, в якому ви працюватимете. Існує кілька основних стилів садових ділянок. Японський садок, альпійський сад, середземноморський або за новою модою — фьюжн.

Японський сад

Японський сад – символ бездоганного світу земної природи. Характерні для цього стилю ненатуральні:

  • пагорби;
  • гори;
  • водоспади;
  • струмки.

На території розміщуються дерева, бамбук, кам'яні ліхтарики та альтанки. Досконалими садами в Японському стилі справедливо вважаються три сади - Кенроку-ен (Канадзава), Кораку-ен (Окаяма) та Кайраку-ен (Міто).

Альпійський сад

Для альпійського саду потрібна велика територія, яка, згодом, буде вкрита доріжками та групами каменів - галявинами, водоспадами. Камені та скелі викладаються групами, утворюючи гірський кряж. Між ними насипається штучний ґрунт, який потрібен для розсаджування рослин.

Головним доглядом за таким садом є знищення бур'янів, розпушування, а також укриття рослин на зиму. Для альпійського саду використовують в основному гірсько-лугові дерноутворюючі рослини. Такі сади часто використовують для парків та скверів, але якщо ви володарі великої садибної ділянки, то сміливо можете прикрашати свій сад у цьому стилі.

Рослини придатні для скелястої сонячної сторони: вероніка скеляста, обрієнція, льон альпійський, мак альпійський, ромашка, смолівка волоська. Для тіньової сторони підійдуть такі рослини як жереха альпійська, ломикаменя, льнянка альпійська, смолівка безстебельна.

З альпінарієм можна творити що заманеться - ставити гори, садити різноманітні рослини, які підходять для певного місця.

Середземноморський сад

Середземноморський сад - цей стиль садової ділянки є більш давнім. Характерними для цього стилю є стрижені хвойні породи дерев, теракотова кераміка, велика кількість ароматних трав, білі статуї, галька та пісок на доріжках. І особливе місце посідає чітко виражений синій тон води басейну. Це варіант дизайну справедливо вважається знахідкою в ландшафтному дизайні.

На даний момент цей стиль включає в себе межі давньогрецького, римського і сучасного мистецтва. Давньогрецькі сади мали чіткі прямі алеї і стежки. Особливу пікантність надають скуті та плетені меблі, парасольки.

середземноморський сад

Пік досягнення мети для такого саду створюють штучні руїни. Рослини для подібного саду можна використовувати такі: пірамідальні туї, ялівець, цитрусові, пальми, оливкові та фісташкові. З квітів перевагу надають крокусам, фіалкам, гіацинтам, нарцисам, тюльпанам, ліліям. У нашій країні оливкове дерево можна замінити на лох сріблястий або обліпиху.

Для надання ефекту "колишньої розкоші" можна використовувати теракотову плитку. Цей стиль садових ділянок дуже популярний у США, Австралії.

Стиль ф'южн

Про ф'южн сказати можна простіше. Це суміш різних стилів для здобуття свого неповторного стилю. Наприклад, можна змішати японський і середземноморський і отримати свій особистий стиль, який, безперечно, буде тільки у вас. Більше фантазії та ваш сад буде унікальним місцем вашого будинку.

Категория: Дизайн | Просмотров: 1781 | Добавил: biuro | Теги: сад, ділянка, дизайн, Стил, ландшафт | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar