Главная » 2022 » Жовтень » 15 » Оздоблювальні роботи: як правильно фарбувати - етапи фарбування різних поверхонь
13:22
Оздоблювальні роботи: як правильно фарбувати - етапи фарбування різних поверхонь

фарбування Технологія фарбування при її повному дотриманні виключає дефекти фарбування і дозволяє довгий час експлуатувати пофарбовану поверхню. На жаль, багато людей її абсолютно не дотримуються, але не тільки через недбалість, а й через елементарне незнання технології. Розглянемо основні пункти технології фарбування поверхонь.

Практично найбільшою частиною роботи є підготовка основи. З неправильною підготовкою основи пов'язано до 70 відсотків усіх дефектів. Для початку підготовки потрібно візуально оцінити поверхню, на якій доведеться працювати. Від поверхні переважно і залежить, надалі, вибір типу фарби. Оцінювати необхідно за кількома критеріями. Це структура матеріалу - пориста чи щільна, а також наявність таких елементів як тріщини, порожнечі тощо.

Потім варто визначити здатність поверхні до поглинання вологи. Якщо поверхня має високу здатність до вбирання, необхідно обов'язково використовувати ґрунтовку перед фарбуванням.

Найскладнішою для фарбування є поверхня, що складається з неоднорідних матеріалів. Для уникнення неоднорідності та видимості меж фарбування такі поверхні слід покрити спеціальними ґрунтовками в кілька шарів. Щоб на штукатурках не робити насічок, для покращення зчеплення фарби з поверхнею використовують ґрунтовки з наявністю кварцового піску.

Після того, як основа повністю підготовлена, потрібно вибрати тип фарби, з яким ви працюватимете. Для вибору необхідно враховувати фізичні якості матеріалу, на який буде нанесено фарбу, умови експлуатації, вимогу до кольору. Сучасне будівництво пропонує безліч видів фарби, але поговоримо про основні.

Акрилові фарби мають найкраще співвідношення ціни-якості. Такі фарби відмінно пропускають повітря і мають найбільшу колірну гамму. До того ж вони підходять практично до будь-якого матеріалу основи.

Фарби на силікатній основі переважно використовують для покриття мінеральних поверхонь, а також поверхонь, які раніше були оброблені мінеральними фарбами. Через кількість калійного скла, що входить до їхнього складу, кількість пігментів, які можуть взаємодіяти, дуже обмежена, що виключає широкий колірний ряд.

фарбування

Найякіснішими на даний момент є силіконові фарби. Вони поєднують у собі всі позитивні властивості силікатних та акрилових фарб. Широке їхнє використання значно обмежує висока ціна цього типу фарб.

Наступний етап - це нанесення фарби. Метод нанесення не має особливої важливості, головна вимога пред'являється до шару фарби. Він повинен відповідати клімату, поверхні, умовам експлуатації тощо.

Якщо вся технологія дотримана правильно, то термін служби фарбованої поверхні буде максимальним і оновлення шару не викличе жодних проблем.

Категория: Полезные советы | Просмотров: 1311 | Добавил: biuro | Теги: оздоблювальна, фарбування, робота | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar