Главная » 2022 » Жовтень » 28 » Підвісні стелі для кухні: який варіант вибрати
00:36
Підвісні стелі для кухні: який варіант вибрати

підвісна стеля кухня Підвісні стелі - це дуже велика тема. Але сьогодні ми візьмемо невеликий її шматок і розглянемо його. Тема нашої сьогоднішньої розмови – підвісні стелі для кухні. Це одне з питань, що найчастіше задаються нашими читачами, взагалі про навісні стелі, тому постараємося відповісти всім і кожному однією статтею.

На сьогоднішній день ринок підвісних стель переповнений різноманітними пропозиціями. І кожен з них пропонує не тільки плюси, але й має певні недоліки. Найчастіше до них можна віднести не якісне покриття, недостатню його міцність або дорожнечу матеріалу та робіт будівельних бригад. Останнє – один із стримувальних факторів того, щоб усі стали встановлювати собі якісні вироби. Тому багатьом доводиться вибирати з дешевших варіантів і миритися з їхніми недоліками.

Сьогодні ми постараємося пройтися найпопулярнішими представниками підвісних квартирних стель. Відповідь на запитання, яке зі стельових покриттів для кухні найкраще — ми вже маємо, але ми не заздалегідь відкриватимемо всі карти, щоб інтрига збереглася до кінця.

Є всього три види підвісних стель, які встановлює більшість людей на сьогодні:

  • гіпсокартон;
  • алюмінієві рейки;
  • ПВХ панелі.

Ось їх ми сьогодні і "зіштовхнемо лобами" між собою, обираючи кращого претендента на роль заміни стандартної квартирної бетонної стелі.

Мова саме про підвісні стелі. Усі інші ми сьогодні пропустимо та розглянемо у наступній статті. Тобто інформацію про натяжні стелі ви тут не знайдете.

Три види підвісних стель для кухні

Як вже було сказано вище, найпопулярніші матеріали – це алюмінієва рейкова стеля, гіпсокартонна та пластикова підвісна стеля. Який із них найбільш підходить для кухні? Давайте з'ясуємо це.

Який вид краще встановлювати?

Алюмінієві рейки мають досить високу ціну і виконують головне завдання: заворожувати глядачів своєю красою. Дозволити собі їх можуть тільки люди зі статком вище середнього, тому всі інші відпадають, а нам потрібен економічний та практичний варіант. Та й до того ж цей вид підвісних стель використовується в основному у вітальнях, залах та спальнях. Дуже рідкісні індивіди встановлюють це диво на кухні. Даний вид підвісних стель для кухні не підходить.

Гіпсокартонні стелі виглядають красиво. Особливо, якщо вони виконані за так званою "багаторівневою" технологією. В цьому випадку видовище виходить не просто гарним, а незабутнім! Але вони мають деякий недолік: при встановленні в квартирі з'являється багато пилу, як бетонного (від свердління стелі), так і гіпсового (сиплеться з листів матеріалу). Це номер один. А другий їхній недолік полягає в тому, що їх необхідно штукатурити. І будь-яка крапля жиру або олії, яка випадково потрапила на стелю, залишиться на ньому назавжди. В силу цих причин ми також не радимо використовувати гіпсокартонні підвісні стелі для кухні.

Найкращий варіант підвісних стель для кухні – пластикові панелі.

Ось ми і підійшли до найкращого з виходів, який пропонує сьогоднішній ринок будматеріалів – пластикових підвісних стель. Це звичайні панелі, які за типом кріплення схожі з вагонкою з тією різницею, що кріпляться вони не до дерева, а до алюмінієвих профілів CD.

підвісна стеля кухня

Зверніть увагу, що ми тільки даємо пораду, не бажаючи нав'язати вам свою думку. Кінцевий вибір у будь-якому випадку залишиться за вами, і тільки вам вирішувати, якому з типів підвісних стель варто віддати перевагу.

Найголовніші плюси цього типу матеріалу полягають у тому, що:

  • він недорогий. Квадратний метр пластикових панелей коштує дешевше, ніж навіть гіпсокартон. Це приємна новина для тих, хто не хоче вкладати в ремонт надто великі гроші;
  • пластик – волого- та жировідштовхувальний матеріал. Якщо навіть на нього потрапить крапля жиру, води або олії, то її можна стерти вологою ганчіркою з невеликим додаванням миючого засобу, і від неприємності не залишиться сліду;
  • монтаж такої підвісної стелі для кухні досить простий і може бути виконаний навіть непрофесіоналом;
  • пластикові панелі мають найрізноманітнішу розмальовку, тому ви зможете вибрати саме те, що вам до вподоби.

Висновок

Як бачите, висновок напрошується сам собою. Якщо вам не потрібне престижне покриття для стелі на кухні, немає бажання переплачувати зайві гроші, крім того, ви хочете убезпечити себе від жирних та брудних плям на стелі, то уважніше придивіться до пластикових панелей. Можливо, саме вони – те, що ви шукали!

Категория: Ремонт | Просмотров: 1241 | Добавил: biuro | Теги: стеля, кухня, підвісна | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar