Главная » 2023 » Лютий » 6 » Технології у будівництві: хто проектує той і будує
00:18
Технології у будівництві: хто проектує той і будує

Зведення будь-якого будинку або споруди можна розділити на два основні етапи: проектування та будівництво. Щоб виконати кожен із етапів, необхідно залучити відповідних фахівців, які завжди можуть бути з однієї компанії.

Звісно, в ідеалі, коли два етапи виконує одна компанія. Це дозволяє уникнути різних погоджень, правок та нестиковок у проекті. Крім того, як показує практика, коли над проектом працюють співробітники однієї компанії, об'єкт здається точно вчасно та всі будівельні роботи виконані якісно.

Проект будинку повинен розроблятися відповідно до вимог замовника, проте іноді архітектори дуже захоплюються творчим процесом та проектують будинки своєї мрії, а не мрії замовника. Кожен з архітекторів має певні навички та стиль, тому важливо, перед тим як замовляти проект котеджу переглянути виконані даним архітектором роботи, якщо його стиль вам близький, то сміливо замовляйте проект будинку у нього.

При виконанні всього циклу будівельних робіт однією компанією Ви зможете заощадити багато часу, сил і грошей, оскільки ви замовили будівництво будинку практично під ключ. Все, що Вам залишиться, – перевірити кінцевий результат, а решта лягає на плечі компанії. Навіть якщо компанія залучила до виконання певних будівельних робіт іншого підрядника, вона самостійно проводить авторський нагляд та перевіряє якість виконаних робіт.

Як правило, замовляючи весь цикл будівельних та проектних робіт в одній компанії, роботи поділяються на наступні етапи:

  • проектування. Спочатку готується ескізний проект котеджу або іншої будівлі у форматі 3D. Розробляється проект інженерних мереж, проект оздоблення будинку, проект внутрішнього оздоблення приміщень та фасаду;
  • будівництво. На даному етапі проводиться зведення фундаменту, несучих стін, внутрішніх перегородок, монтаж покрівлі;
  • монтаж інженерних мереж. Здійснюються всі раніше обумовлені інженерні мережі, включаючи розведення, відповідно до проекту будинку;
  • оздоблення будинку. Робиться внутрішнє оздоблення приміщень, оздоблення фасаду будівлі.

Усі стадії будівництва супроводжуються контролем якості, який виготовляє спеціальний відділ компанії. Такий підхід до будівництва, при якому проектуванням та будівництвом будинку займається одна компанія, дозволяє звести будинок у короткі терміни і при цьому практично не брати участь у процесі будівництва.

Категория: Стройка | Просмотров: 1231 | Добавил: biuro | Теги: будівництво, технологія | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar