Главная » 2019 » Березень » 15 » Ілюзії при виборі кольору меблів
15:57
Ілюзії при виборі кольору меблів

Ілюзії при виборі кольору меблів

Ілюзії при виборі кольору меблів

Якщо у вас запланована покупка меблів - вибір кольору повинен бути неспішним і вдумливим. Врахуйте, що один і той же колір, пропонований в каталозі, на зразках меблів і в вашій квартирі може виглядати зовсім по-різному. Виною тому ілюзії сприйняття, описані ще Леонардо да Вінчі і обґрунтовані сучасною наукою.

Сітківка наших очей становить зображення зі світлих і темних фрагментів, які як би змішуються. Результат - однаковий колір на яскравому і на темному тлі виглядає абсолютно різним. Тому при покупці меблів вибір кольорів здійснюйте, за можливості, на тому ж фоні, який буде і в обстановці.

Інший аспект - яскраві об'єкти виглядають більше, а темні менше. Тому, якщо темні меблі будуть на тлі світлих стін, вони можуть здаватися зовсім маленькими. Цим можна користуватися і створювати ілюзії цілеспрямовано, проте випадкових поєднань варто уникати, вони порушують гармонію інтер'єру.

Нарешті, колір впливає на сприйняття фактури. Тепла палітра відтінків надає предметам ілюзію міцності, тяжкості, візуально розширює по горизонталі і опускає вниз. Протилежні, холодні тони створять зворотню ілюзію.

Категория: Дизайн | Просмотров: 6831 | Добавил: biuro | Теги: дизайн, Ілюзії, кольори, Меблі | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar